Commancer à étudier? - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Bo Stevens - WaarBenJij.nu Commancer à étudier? - Reisverslag uit Parijs, Frankrijk van Bo Stevens - WaarBenJij.nu

Commancer à étudier?

Door: Bo Stevens

Blijf op de hoogte en volg Bo

15 September 2009 | Frankrijk, Parijs

Bonjour!

Zijn we weer! Terug uit Nederland, terug in Parijs. Bij gebrek aan een werkende internetverbinding thuis, ben ik wederom aangewezen op het fameuze Franse toetsenbord. Hopen dat al te veel babylonische spraakverwarringen uitblijven.

Allereerst wil ik jullie bedanken voor alle reacties. Het is fijn te weten dat er zoveel mensen meeleven. Blijf dat vooral doen, vind ik leuk!

Gisteren hebben we een introductieles gehad over hoe we ons in kunnen schrijven voor vakken. Ik hoopte stiekem eigenlijk ook een keertje duidelijkheid te krijgen over roosters en dergelijke. Viel een klein beetje tegen... We weten bijvoorbeeld nog steeds niet of we vandaag al les hebben of niet en zo ja, hoe laat dan wel. Lastig als je huisbaas een afspraak wil maken om internet te komen fiksen. Dat internet is wel van aardig vitaal belang, aangezien de kosten van telefoongebruik steeds verder de pan uitrijzen.

Ik had vrijdag beloofd nog één en ander uit de doeken te doen over de activiteiten van vorige week.

Dinsdagavond hebben we een pick-nick gehad onder/naast de Eiffeltoren. Het idee was simpel (bijna oer-Hollands): bring your own stuff and enjoy! Aangezien wij op dat moment nog in het hostel logeerden hadden wij vantevoren niet de gelegenheid om eet- en drinkwaar in een koelkast op te slaan. We waren dus aangewezen op de supermarkt, E.Leclerc deze keer. Met veel pijn en moeite hebben we zes(!) gekoelde blikken bier kunnen vinden en zo (tenminste voor even) de lauwe wijn kunnen omzeilen. We verzamelden rond half zes met een aardig grote groep bij gebouw 1* waar we een tijdje hebben moeten wachten. Tijdens het wachten hebben we weer kennis gemaakt met een heleboel andere exchange students. James en Michelle uit Ierland: Ierser kan bijna niet geloof ik. Lekker accentje, as pale as a sheet en ontzettend vriendelijk. Giulio uit Italië is weer echt zo'n mannetje zoals italianen kunnen zijn, ook heerlijk om te zien! Verder een hele hoop Aziaten, die toch echt heel erg op zichzelf zijn, of in ieder geval met elkaar. Wel heel vriendelijk, maar ze zullen zelden uit zichzelf naar jou toe komen en een verhaal beginnen. Na een poosje dan eindelijk vertrokken met de bus. Kreeg nog bijna ruzie met de hele grote meneer achter het stuur, omdat ik dacht dat mijn metrokaartje ook in de bus geldig was... niet dus... maar even een nieuwe gekocht. Bus is toch leuker dan de metro; je ziet tenminste iets va de stad hè... onder de Eiffeltoren was het aardig toeven. Gezellig gekletst, elkaar wat beter leren kennen en vooral veel gedronken. Dat mag eigenlijk niet (staat op hele grote borden aan de rand het park), maar de Fransen zijn zo mogelijk nog burgelijk ongehoorzamer dan wij Nederlanders en dus kan het kennelijk allemaal. Rond een uurtje of 12 zijn we teruggegaan richting hostel.

De dag erna zijn we 's avonds wederom richting Eiffeltoren geweest. Dit keer in gezeldschap van onze Amerikaanse vrienden uit het Hostel. Wij waren alleen wat laat en de temperatuur was een stuk onaangenamer dan de dag ervoor. Doordat we wat laat waren waren de meesten al aardig tipsy.. Tegen eenen maar weer richting metro gelopen alwaar we gesommeerd werden ons te haasten omdat de laatste trein in aantocht was. De mevrouw in kwestie was zelfs zo bezorgd dat we de metro zouden missen, dat ze ons gratis door de poortjes liet lopen. Op het perron uiteindelijk alsnog vijf minuten kunnen wachten...

Donderdag hadden we afterworkborrel. We waren vantevoren verzocht om ons netjes te kleden en dat bleek niet voor niets. In een über chique club in Porte Maillot (in het verlengde van de Champs Elysées) wachtte ons een aardig feestje tussen de yuppen van Parijs. Sommigen dachten toch casual binnen te kunnen komen op gympen en in een normale sweater maar werden subbiet geweigerd door de grote bouncers aan de deur. Binnen had je van 19h tot 21h de tijd om 'gratis' (entree alleen al was 25€, voor ons deze keer slechts 5€) champagne te drinken en te eten van allerlei (maaltijd)salades. Echter was het zo druk dat je nog niet zo snel aan je champagne was. Bovendien, zoals dat gaat met champagne, gieten ze je glas zo snel vol dat je de helft schuim hebt en je na 2 seconden met een halfvol glas staat... Na het Happy hour ging het feest pas echt los, beetje jammer dat je biertje daar 12€ kostte... rond een uurtje of half elf had ik het er wel geschoten en toen zijn we met een man of vijftien op het terras gaan zitten. Daar betaalden we slechts vijf euro voor een biertje, ideaal!

Vrijdag was niet zoveel bijzonders, de studentenverenigingen stelden zich voor op een soort van 'fair'. Wij hebben daar niet woveel van meegekregen aangewien wij onze laatste Frans workshop hadden. Later die avond ben ik terug naar Maastricht gegaan voor een heerlijk weekend met de familie en met mijn allerliefste vriendinnetje om vervolgens zondagavond weer terug te kerenin Parijs.

Het is nu dinsdagochtend, mogelijk wordt ik nu geacht om op school te zijn. Niemand weet het... Het is zo onduidelijk. Het enige dat ik zeker weet is dat vandaag (een aantal) 3e jaars vakken beginnen en dat de 2e en 1e jaars vakken pas eind deze maand en begin oktober beginnen. Straks maar eens even met onze coördinator gaan babbelen...

Enfin, ik brei er maar weer eens een einde aan!

Heel veel liefs en tot snel.

@Gaas,

Ik fietste zaterdag inderdaad langs, dacht iets te horen maar zag niets.. had haast dus ben maar doorgefietst, excuus...

@Paul,

Pica's komen asap, internet thuis wil nog steeds niet lukken, waarschijnlijk een dode lijn ofzo, erg irritant.

@Mde Tilmans,

Ici notre professeur française a dit que c'est parfaitement correct et normal de dire MERDE... Pourquoi, vous nous dites toujours que ce n'est pas courant?

@Mark,

Dat nummer is gewoon mijn nummer en dat is omdat ik dan een update via mijn telefoon op internet heb gezet. En ik neem aan dat de 'normale' mailtjes welliswaar onder mijn naam, maar vanaf een waarbenjijserver cq. emailadres worden verstuurd waardoor ze in je spambox terecht komen. Maar voor de technische specificaties verwijs ik je graag door naar mijn bruder, die weet daar vast meer vanaf!

*(gebouw 1 is een soort van studenten sociëteit, waar ze een heleboel studenten verenigingetjes/bedrijfjes in hebben gestopt. Het is er een drukte van belang, iedereen lijkt iedereen te kennen en de sfeer is er behoorlijk uitgelaten. Gebouw 2 is de eigenlijke school, waar ik nu dus ook zit)
:SMS update:: 16 september 2009 :
Fijn is dat, die Fransen zich bezatten voor niks en ik krijg nu geen drank meer... Schaamteloos feest dit trouwens, nog nooit vertoond!

:SMS update:: 17 september 2009 :
Okee, sta nu in de 67 in een zijstraat van de Champs Elysees. Gezellig hier met een hoop Erasmus studenten en niet veel te duur! Snel een volledige update! X

:SMS update:: 17 september 2009 :
Cadeautip: een fotocamera of geld daarvoor... Telefooncamera zuigt een beetje... Hou van jullie!

• 15 September 2009 - 10:27

Nick:

gank toch ins nao sjool.

En kint dae ontzettend karige foto d'r estebleef aaf? en diej mailtjes van dich komme biej mich ouch als spam binne heur.

wiej waas gaiapark... ouch 't nuuje giraffe (ah franse wäörd) gezeen?

• 15 September 2009 - 10:40

Bo Stevens:

@Nick

Det weit ich, biej mich komme die ouch aan es spam...

Gaiapark woor leuk, allein höbbe ze nog neet zoväöl beeste en leet de Tapir zich neet echt zeen... Giraffe gezeen jao, leuk dae kleine, maar papa woor alweer bezig mit de volgende geluif ich...

• 15 September 2009 - 11:39

Denise:

Hey Bootje! Mmm dat ziet er raar uit, maar Botje is nog gekker ;)

Ben blij dat ik ook mee mag lezen! Ik kom je zeker een keer op zoeken met die zussen van me! Dat wordt gezellig!

Geniet nog even van de vrijheid, als de lessen zijn begonnen gaat het vast weer snel genoeg!

liefs, denise

• 15 September 2009 - 12:27

Gaas:

enfin alleh daan mer.. ;)

• 15 September 2009 - 18:14

Juul:

bootje ik heb echt met je te doen! Hier in mexico krijg je namelijk voor 1euro een halve liter bier, of je gaat meteen in de vette discos, betaalt 50 pesos (dus 2,50 Euro)en krijgt vlessen tequila, smirnoff-wodka en bier zoveel je wilt...BARRA LIBRE dus...hahahah!!!!
    Voor jou een paradijse dus!xxx

• 16 September 2009 - 09:51

Sanne Panis:

Haaa Boke,

Ondaanks alle onduudelijkhede hub ste t geluif iech wel good naor dunne zin toch? Is toch een hiele ervaring! geniet dr vaan en iech blief dien verslagjes allemaol leze huur!! ;)

leefs, Sanne

• 17 September 2009 - 01:05

Rick?:

Ik lees niets, spam af en toe wat ;)

• 17 September 2009 - 01:12

Mwahh:

Niet toevallig een ierse pub?